Jelovnik

       Biftek - po Vašoj želji manje, srednje ili jače pečen. Želite sa gljivama, šparugama, zelenim paprom, gorgonzolom ... ili nešto neobično po Vašoj želji. Ako ste jedni od onih željinih eksperimentiranja predlažemo naš biftek u aceto balsamicu kao izbor za Vas.

        Juha u kruhu - ragu juha od kosti od jelena s komadićima mesa od divljači poslužena u zdjelici od kruha.

        Punjeni ramstek „Ronjgi“ - ramstek ramstek punjen pršutom i sirom u umaku od gljiva i zapečen.

        Brkica - svinjska vratina na roštilju prekrivena lukom. „Brkica je barbanska narodna pjesma u obradi Ivana Matetića Ronjgova

       Roženice - medaljoni od svinjskog filea omotani pancetom nabodeni na ražnjić s povrćem. Roženice su ujedno i istarsko narodni instrument, te naziv velike zborske simfonije Ivana Matetića Ronjgova.

       Odrezak od divljači - odrezak od jelena, vepra, srne ili medvjeda možemo pripremiti na različite načine. Može sa šumskim gljivama , u umaku od smokava ili borovnica, ili ga se može na primjer napuniti suhim šljivama.

       Motovunska šuma - komadići kvalitetnog mesa od divljači, kratko popržen da ne izgubi mekoću sok. Flambirano u umaku od crnog vina sa gljivama i borovicama, čini posebnu delikatesu među jelima od divljači.

       Halubajsko kolo - sedam vrsta toplih prdjela po izboru kuhara, ali može i sa Vašom sugestijom, minimalno se servira za 4 osobe. Halubajsko kolo je i odraz godišnjeg doba u kojem se nalazimo.

       Livadske ledvice - svinjski medaljoni u umaku od tartufa. Jelo dobiva na popularnosti za vrijeme trajanja istarske kuhinje u restoranu Ronjgi“, te smo ga odlučili zadržati u stalnoj ponudi.

       Medvjeđa šapa - vrhunska delicija među gurmanima. Osušenu medvjeđu šapu popržimo sa svih strana. Nakon toga dodajemo začine, voće, lovorov list, pire od rajčice. Dolijemo vino i prošek. U umak stavimo šapu i kuhamo na laganoj vatri 4 - 5 sati umaku. Kad je šapa polugotova, zgotovimo umak tako da ga zgusnemo sa zaprškom koju smo napravili. Poslužujemo je s umakom u kojem se kuhala, fužima, njokima i palentom. Ovim jelom se je restoran Ronjgi predstavio na manifestaciji "Vatromet okusa" održan 24. svibnja 2007. u Rijeci.

       Vegetarijasnki njoki - kombinacija domaćih njoki sa povrćem i sirom, te zapečenih u pečnici

       Mantinjada - juneći file razan tanko i pečen na roštilju, te zaliven maslinovim uljem. Jelo je posluženo na posteljici od rukole i pokriveno sa ribanim sirom.


Sva mesna jela od junetine ili teletine često mogu biti i u varijanti konjetine ili ždrebetine. Uz ova jela predstaviti ćemo i specifična jela sa roštilja po kojima je restoran poznat.